Chřestová sezona

28. května 2013 v 23:29 | JS |  Téma týdne
Popravdě řečeno, na nic jsem tak dlouho nečekal než na chřestovou sezónu. Nemůžu bez chřestu v podstatě být, je lafou a omegou mých požitků. Stačí ho pouze zahlednout, buď zlehýnka orestovaný nebo v omáčce a zbýhají se mi sliny. Chřest, musím starověkým Číňanům poděkovat za tak lahodnou pochutinu jakou chřest beze sporu je. Dá se podávat na tisíc a jeden způsob a nikdy přitom nezklame. Jsem rád, že už je konečně chřestová sezóna.


Tak takhle by to mohlo vypadat nějak, kdyby na toto téma týdne psal nějaký zatvrzelý fanoušek chřestu. Ale to já nejsem, popravdě pokud to není maso, tak se to nedá pomalu jíst. Teď nemyslím ty fabrikáty ze supermarketů z masokostní moučky, ale pravé a nefalšované maso. Steak a nebo svíčkovou. Co já na ni na Mělníce nachodil k Benýškům a pak najednou útrum. Zmizela. Nevadí, ale stejně s láskou vzpomínám na svíčkovou od dědy a babičky. Tedy museli ji dělat spolu, jinak to nebylo úplně to pravé ořechové. I když ořechy taky můžu.

Tedy chřeste, astalavista ... baby ...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 29. května 2013 v 8:00 | Reagovat

KLasicky "chrest" sa predsa podava s "masom". (Spezialna sunka, holandska omacka - to je ako svieckova a zelenina dokopy.)

2 mengano mengano | E-mail | Web | 29. května 2013 v 8:54 | Reagovat

[1]: Kingu, my to tady v Čechách moc neznáme:) Tady spíš preferujeme knedlo, vepřo, zelo a na chřestu si pochutnají jenom někteří. Já mezi ně nepatřím, chřest neznám:)

3 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 29. května 2013 v 10:18 | Reagovat

Chrest hovori s porucikom dubom: "Mengano, Vy mne jeste neznate, ale az mne spozante!"...Vyskusaj, oplati sa.

4 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 29. května 2013 v 10:19 | Reagovat

[3]: Also to patrilo mengano, sorry, bitte weiter vermittlen...(Dub = Eiche s velkym "D"!)

5 Lizzie Lizzie | E-mail | Web | 29. května 2013 v 13:07 | Reagovat

Pěkný a především vtipný článek týdne :)

6 Cristeena Cristeena | Web | 26. června 2013 v 20:01 | Reagovat

Bezesporu není nad pořádný steak. Ale on ani ten chřest není špatný. ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama